مرکز داده یا دیتاسنتر (Data Center) با دارا بودن اتصالات پرسرعت به اینترنت و داشتن سرورهای قدرتمند، امکان راه اندازی سرورهای وب برای عموم مردم را میسر نمودند.
به دلیل فراگیر شدن اینترنت، شرکت ها و سازمان ها نمی توانند خودشان برای نگهداری از سرورهایشان فعالیت کنند علت این موضوع هزینه های بالای آن است. دیتاسنترها در پاسخ به رفع مشکل نگهداری و تعمیر سرور ها ایجاد شدند.
به طور کلی دیتاسنتر مکان یا فضایی است که با برخورداری از شرایط مساعد در آن سرورها نگهداری می شوند.
لازم است بدانید اجاره سرورها از دیتاسنترها و هزینه ها آن با توجه پارامترهای مختلفی مانند سرعت CPU، مقدار حافظه RAM و اندازه هارد دیسک سرور، حداکثر ترافیک سرور و نوع دیتاسنتر متفاوت می باشد.
اجزای اصلی تشکیل دهنده دیتاسنتر
دیتاسنترها از اجزا مختلفی تشکیل شده اند که شامل روترها (Routers)، سوییچ های شبکه (Network Switches)، دیوارهای آتش (Firewalls)، سیستم های امنیتی، سیستم های ذخیرهسازی (Storage Systems)، سرورها (Servers)، رَکها (Racks)، کابل ها و سیستم های کنترل و مدیریت است.
انواع دیتاسنترها
دیتاسنترها انواع مختلفی دارند که بر اساس تکنولوژیهای مورد استفاده، هویت صاحب آن، عملکرد، کاربرد و هزینه ها تقسیم بندی میشوند. این دسته بندی ها به شرح زیر می باشد.
- دیتاسنترهای سازمانی (Enterprise Data Centers)
- دیتاسنترهای مدیریت شده (Managed Services Providers Data Centers)
- دیتاسنترهای هم مکانی (Colocation Data Centers)
- دیتاسنترهای یکجا یا عمده (Wholesale Data Centers)
- دیتاسنترهای ابری (Cloud Data Centers)
معروف ترین دیتاسنترهای دنیا
مایکروسافت
یکی از بزرگترین دیتاسنترهای جهان با ۶۵ هزار متر مربع زیربنا، دیتاسنتر شیکاگوی مایکروسافت است که میزبان حدود یک میلیون سرور می باشد که در واحدهای ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ تایی دسته بندی شده اند.
گوگل
گوگل هیچ وقت تعداد سرورهای خود را اعلام نکرده است اما برخی اطلاعات نشان می دهد این شرکت صاحب بیش از ۹۰۰ هزار سرور است. حتی می توان گفت گوگل با ۱۳ دیتاسنتر در سراسر دنیا مالک بزرگترین دیتاسنتر دنیا محسوب می شود.
امرسون
طراحی و ساخت دیتاسنترهای امرسون بر اساس استفاده از انرژی های بازگشت پذیر انجام شده است؛ به طوری که بیشتر انرژی خود را از ۵۰۰ پنل خورشیدی دریافت می کند. جالب است که در ساخت سازه ساختمان آن بیش از ۸۰ درصد از فلزات و مواد بازیافتی انجام شده است.
اچ پی
کم مصرف ترین دیتاسنتر در دنیا دیتاسنتر EcoPOD اچ پی است. که از ۲۲۰۰ سرور و بیش از ۷۰۰۰ گره تشکیل شده است که به شکل ماژولارت طراحی و ساخته شده است.
9 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
جالب بود
کار شبکه برای سرور نیرو متخصص معرفی کنید ممنون میشم
اطلاعات در مورد دیتا سنترهای معروف خیلی واسم جالب بود..
بسیار مفید بود خیلی ممنون
ممنون از آقای هنردان
اطلاعات دیتا سنتر ها برای من هم جالب بود
جالبه!
جالب بود
یک نفر حجم دیتا های گوگل رو محاسبه کرده بود فکر کنم ۱٫۵PB یا ۱۵PB شده بود